Sport als middel voor ontwikkeling

Sport als middel voor ontwikkeling.

Tijdens het sporten kunnen jongeren ontsnappen aan problemen thuis, op school of in de buurt en vinden ze positieve steun en feedback van coach en leeftijdsgenoten.

Jongeren ervaren sport daarom als middel om te dealen met uitdagingen in hun dagelijks leven, bijvoorbeeld het geven van structuur in een turbulente jeugd of het geven van positieve energie in moeilijke tijden.

Daarnaast functioneert sport als plek om te leren; jongeren leren in de sport over zichzelf in relatie tot de wereld om hen heen. Hoe kan ik omgaan met stress en ruzies? en Hoe kan ik mijn talenten verder ontwikkelen en inzetten?

Sport werkt ook als leidraad in het leven; sport als belangrijk onderdeel van hun identiteit en voor het bereiken van doelen buiten de sport, zoals het vinden van een baan of het behalen van een diploma.

De betekenis van sport verschilt voor verschillende jongeren. Onze professionals en sportcoaches inventariseren zorgvuldig welke sportactiviteit past bij welke jongere, zodat voor iedere jongere een betekenisvolle activiteit wordt gevonden.